Trandafirul- idee de Valentine's Day
Maroon rose flower with petals falling
Maroon rose flower with petals falling

idee trimisă de Sonia Horhat, Arad

Descarcă aici: Trandafirul- idee pt valentine¡s day

  • un trandafir
  • 3 baieți voluntari; sau scrie numele baietilor mentionati mai jos pe o tablă, in timp ce povestești;

Gânditi-va la acest trandafir ca la o persoană, o fata pe care o cheama Ana; e o fată draguță, inteligentă, feminină și ea a scris în jurnalul ei următoarele lucruri :

-se spune că prima dragoste nu se uită niciodată și cred că în mare parte acest lucru este adevărat. Eu am întâlnit-o cand aveam 15 ani și iî chema George.  George era un baiat foarte interesant. L-am cunoscut la un majorat. Era cel mai meserias de pe acolo. M-am indragostit de el… în seara aceea am decis amândoi să ne cunoastem mai bine. După cateva zile m-a sunat și mi-a spus ca el dorește ca totul să rămâna o aventura. Am fost tristă și mai apoi speriată când niste colege m-au avertizat ca puteam ramane insarcinata. Ma temeam de ce vor zice ai mei…imi era teama..imi era rușine..mă simțeam vinovată. O vizita la medic m-a linișit. Totul era OK. ( se iau cateva petale din trandafir si se aruncă ).

        Apoi, a aparut in viata mea Alex. Era fermecător. Tot ce-mi puteam dori de la un baiat. Foarte atent cu mine de fiecare dată, a stiut sa-mi castige increderea. Am decis sa începem o relatie împreună. Eram mult mai atenta de data aeasta , experiența de data trecuta ma maturizase intr-un fel. Eram convinsă ca relatia noastra o sa dureze toata viata, si deja visam la acea zi cand voi purta rochia alba de mireasa alaturi de el. Am petrecut multe momente fericite impreuna . Uneori ma gandeam la prima mea experienta si de fiecare data il comparam pe Alex cu George. Nu-mi placea lucrul acesta. Intr-un fel simteam ca il tradez pe Alex. Incercam sa uit acea aventura si sa ma bucur de prezent.. Cand Alex m-a anuntat ca va pleca definitv in Spania si ca relatia noastra nu mai poate continua, am crezut ca totul se prabuseste si perioadele de deceptie si deznadejde au pus stapanire pe mine. ( se mai pierd cateva petale din tranadafir).

         Astazi, sunt logodita cu Mircea. Îl iubesc, mă iubește și pot să spun ca sunt fericita.  Se spune ca prima dragoste nu se uita niciodata si cred ca in mare parte acest lucru este adevarat. Spun in parte, pentru ca nici a doua si nici a treia dragoste   n-o uiti. Amintirile nu se sterg asa de usor din memorie. Însă, acum vreau sa ma concentrez pe viitor. Mircea va fi soțul meu si simt ca orice mi-ar cere as fi in stare  sa fac pentru el , si vreau sa-i daruiesc totul ! Tot ceea ce am mai bun…( se va da ciotul de trandafir ultimului baiat).

 

Morala : ADEVARATA DROAGOSTE ASTEAPTA !. Nu-ti investi sentimentele in relatii trecatoare ci mai bine investeste in relatia de care esti convins/a ca va duce la casatorie.  Mintea ta, inima ta, sentimentele tale, trupul tau sunt valoroase. Protejeaza-le prin autocontrol !  Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă  pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi, dar să ştii că, pentru toate acestea, te va chema Dumnezeu la judecată. ( Eclesiastul 11 :9)  Fii foarte atent/a, intr-un final se va trage linie si vei fi raspunzator pentru tot ceea ai facut !

 

Categorii

Lasa un comentariu