Decarcă aici: Trei lei- povestire motivationala

Obiective:

  • Copiii să ştie că Dumnezeu vede un potenţial mare în copii, chiar dacă ei sunt mici acum. El știe chiar ce vor deveni ei când vor fi mari.
  • Copiii să înţeleagă că Dumnezeu pregătește slujitori pentru lucrarea  Lui şi ei pot fi aceia.

POVESTE:

În junglă, trăiau trei lei. Într-o zi, girafa a strâns toate animalele şi le-a spus: ,,Noi ştim că leul este regele animalelor, dar în junglă există trei lei și toţi trei sunt puternici. Care ar trebui să ne fie rege? ”Într-o altă zi, girafa a strâns din nou animalele şi au hotărât așa: ,,Leul care va ajunge primul în vârful muntelui, să fie regele nostru.”

Animalele au spus: ,,Da! Girafa are dreptate!” Dar muntele era foarte înalt. Primul leu a încercat să urce, dar nu a reuşit să ajungă până în vârf. Al doilea leu a început să urce muntele cu mai multă putere, dar nici el nu a reușit. Al treilea leu nici el nu a putut să ajungă până în vârful muntelui, dar, oprindu-se, a spus cu hotărâre: ,,Când voi crește mare, mă voi întoarce. Și-atunci Dumnezeu mă va ajuta să reușesc.”

Girafa a întrebat: Pe cine vom alege rege? Animalele nu știau ce să decidă. Dar un vultur bătrân a răspuns: Eu ştiu pe cine; Eu am zburat destul de aproape de lei când ei au încercat să urce pe munte şi am auzit ce a spus fiecare atunci când au realizat că nu pot ajunge în vârf:

Primul leu a spus: Munte, ești mai puternic decât mine.

Al doilea leu a spus: Munte, m-ai învins!

Al treilea leu a spus: Munte, acum tu ești puternic! Dar când voi crește, voi reveni, şi Dumnezeu îmi va ajuta să te biruiesc

. Dintre toți trei, spuse vulturul, al treilea leu este singurul care  nu a renunțat. El se încrede în Dumnezeu că poate să îl ajute când va mai crește, şi a promis că nu va renunța. Deci, el este cel mai potrivit să fie regele nostru.Animalele s-au bucurat și l-au aplaudat pe leul cel încrezător.

CONCLUZIE: La fel cum vulturul a văzut de sus ce poate leul al treilea, Dumnezeu știe exact ce vom fi noi când vom fi mari. Acum sunteți copii, dar Dumnezeu se uită la ceea ce vei fi. Al treilea leu a înțeles că, dacă acum e mic, într-o zi va fi mare și Dumnezeu îl va ajuta. Nu uita să fii ca leul cel încrezător. Dumnezeu știe ce vei fi și tu în viață.

( Sugestie: aceastå povestire se potriveşte cu lecţiile despre viaţa lui David: el a fost ales ca rege de Dumnezeu de copil, dar în realitate, el a devenit rege mult mai târziu, când a crescut mare. )

Categorii

Lasa un comentariu