Poem Nuntă Nr.2

de Alin Ivasco, Vladimirescu, Arad

Untitleddescarca aici : Tu duci bagajul sau bagajul te duce pe tine

El I-a răspuns: „Învăţătorule, toate aceste lucruri le-am păzit cu grijă din tinereţea mea.” Isus S-a uitat ţintă la el, l-a iubit şi i-a zis: „Îţi lipseşte un lucru; du-te de vinde tot ce ai, dă la săraci, şi vei avea o comoară* în cer.” Marcu 10:20,21

Personaje :  -Povestitor (P);  Bătrânul (B); Un domn amabil (D :-); Vanzatoarea de bilete (v); Agentul (A);

(P) :Viața noastră pe acest pământ, privind Împărăția Lui Dumnezeu, este ca atunci când un om s-ar pregăti ani de zilepentru o călătorie într-o țară îndepărtată și în sfârșit vine ziua plecării. Un om, îmbătrânit de zile, se trezi dis de dimineață, se îmbrăcă cu cele mai bune haine, își făcu bagajul și porni spre aeroport. Ajuns cu întârziere, pentru prima dată într-un aeroport, căută casa de bilete:(destul de agitat)

 • –Bună ziua…unde este casa de bilete? Vreau să cumpăr un bilet pentru avion;
 • -In partea stângă la casa Nr.1(Îi spuse un domn amabil.)
 • -Faceți loc…faceți loc…trebuie să îmi iau bilet…pardon…mulțumesc…pardon…Bună ziua, un bilet vă rog… Mulțumesc…La revedere.
 • (Porni hotărât spre avion, dar îl opri agentul de la poarta de control.)
 • –Bună ziua…, vă rog sa puneț ibagajul aici, iar dumneavoastră să treceți prin poarta de control.(spuseagentul)
 • Cum să las bagajul? E bagajul meu și nu-l las din mână.
 • -Sigur că este și va rămâne al dumneavoastră, (spuse agentul) dar acum trebuie să-l puneti pe această bandă, iarcând veți ajunge la destinație îl primiți înapoi.
 • -Aici am tot ce am agonisitpânăacum.
 • (Spuse bătrânul indignat, înfășurându-și cureaua geamantanului în jurul mâinii.)mai bine mor decât să renunț la bagaj, chiar dacă ar fi doar pentru câteva clipe.
 • -Domnule, aceasta este procedura; trebuie trecut prin aparatul cu raze”X”, în plus, în avion aveți tot ce doriți; nu aveți nevoie de nimic din bagajul dumneavoastră. Va fi separat în altă încăpere iar când ajungeți la destinație îl primiți înapoi cu tot ce vă aparține.
 • -Nuu…nici nu mă gândesc.(și dă să treacă prin poartă cu bagajuldupă el)
 • -Domnule, dacă nu întelegeți voi fi nevoit să chem paza să vă scoată afară.
 • -Cum să mă dați afară? Am bilet și loc rezervat.Trebuie să mă lăsați! (spuse bătrânul forțând din nou trecerea)
 • -Dați-l afară vă rog.

 (P) – Și-a ratat bătrânelul călătoria spre destinația pentru care s-a pregătit o viață, din cauza lucrurilor din bagaj, de care nu s-a putut despărți.

Aceasta nu s-a întâmplat cu adevărat, însă vreau să privim ca la o pildă în care bătrânelul este creștinul practicant al zilelor noastre; bagajul este inima noastră, lucrurile din bagaj sunt faptele firii pământești; agentul de la poarta de control este Domnul Isus; și țara îndepărtată este cerul. Dacă lucrurile din bagajul tău te întorc din drumul tău precum l-a intors averea peTânărul Bogat din Scriptura, înseamnă că în bagajul tău mai sunt lucruri care nu plac lui Dumnezeu. Dacă, în inima ta,mai există cel puțin una din faptele firii pământești:neascultare, invidie, ură, mânie, lăcomie, atitudini greșite  – la care nu ești gata să renunți, toată alergarea ta pe acest pământ: mersul la biserică, citirea Biblie și împlinirea multor lucruri din ea, slujirea ta, dedicarea ta, toate sunt în zadar.Totuși, nu fi trist,că am o veste bună pentru tine; spre deosebire de bătrânelul din scenetă și bogatul din Scriptură, care nu și-a făcut milă de Lazăr, tu mai ai o șansă, pentru că Isus te iubește…și azi dimineață i-a zis lui Dumnezeu: Tată, mai lasă-l o zi. Mă voi ocupa de el și prin Duhul Sfânt voi încerca să scot din inima lui și ultimul lucru ce nu-i dupa voia Ta. Dragul meu, nu contează câți ani ai; nu contează că ești bătrân sau copil, astăzi poți renunța la ceea ce te-ar putea despărți de Dumnezeu și cerul Său, spunând: “Doamne azi îți predau TOATĂ inima mea.”

 

Categorii

Lasa un comentariu