Poem Nuntă Nr.2

roses-one-stroke-painting-19267402

(lecţie obiect ptr copiii între 5-9 ani)

Adevăr central: Dumnezeu vrea să te schimbe astfel  încât, atât El, cât şi cei din jur să se poată bucura de tine.

-sau : ,,Dumnezeu te iubeşte aşa cum eşti, însă te iubeşte îndeajuns de mult încât să nu te lase aşa cum eşti.”

Pregătire: Aduceţi la grupă un buchet de trandafiri; curăţaţi spinii de pe toate firele excepţie unul, care să rămână plin cu spini şi pe care îl ascundeţi în mijlocul buchetului.

Desfăşurare lecţie:                                                                                                                                  Aţi primit vreodată de ziua voastră un buchet de trandafiri? Eu am primit  ! Wow! Ia priviţi buchetul acesta; Ce minunaţi sunt trandafirii ! Ĩţi vine să îi iei în braţe şi să îi strângi la piept… cu toată dragostea!

(Ia buchetul de trandafiri si strange-l la piept, prefăcându-te pentru un moment că faci o ,,mutră” teribil de îndurerată din cauza spinilor, dar reluând imediat zâmbetul teatral  prin care îţi exprimi bucuria pentru buchetul primit.

  Când strângi cu toată puterea la piept un buchet de spini – oh, pardon – de trandafiri,  te cuprinde un sentiment extraordinar (!?!)- cum rar ai ocazia să mai simţi în viaţă! Vreţi să încercaţi şi voi? Hai că sunt darnică; vă dau şi vouă un trandafir !

(Scoateţi din buchet, firul de trandafir încărcat cu spini şi oferiţi-l unei fete mai ,,delicate” din grupă. Când i-l daţi, ţineţi-l de partea cu floarea pentru a o determina pe fetiţă să prindă tulpina – asta dacă chiar va indrăzni. Nu îl oferiţi băieţilor, ca nu cumva să le treacă prin minte vreun act de bravură. Probabil că fetiţa îl va refuza sau cel puţin îl va lua cu prea multă precauţie, aşa că tu retrage-l repede şi prefă-te supărat.)

          Aha! Te-am văzut! Te-ai strâmbat! Nu înţeleg: ce poate să-ţi displacă la un trandafir atât de frumos? ( Continuă să ţii trandafirul de partea cu floarea ridicând tulpina în sus şi admirând-o)  Nu sunt aceştia ce-I mai frumoşi spini pe care i-ai văzut la un trandafir? (  Daţi ocazia copiilor să protesteze şi să spună că de fapt floarea contează, nu spinii, de aceştia din urmă putându-ne chiar lipsi.)

      Aşa e! Aveţi dreptate! Cui îi place să mângâie  ,,delicateţea” spinilor în locul petalelor parfumate şi catifelate? Nimănui.  Nu spinii îi apreciem la o floare, ci floarea  în sine.

Concluzie:

Dacă noi ne-am asemăna cu o floare, atunci ţineţi minte un lucru: florile au fost create de Dumnezeu pentruca atât El, cât şi cei din jur să se poată bucura de ele şi să le poată admira. A vrut fetiţa X să strângă în braţe cadoul oferit de mine? Nu, pentrucă avea spini. Dar acum? ( Oferă-i fetiţei un fir de trandafir curăţat de spini.) Acuma da.

          Fiecare dintre noi este un trandafir frumos, dar plin de spini: bărfă, cuvinte urâte, minciună, spirit de ceartă, ciudă , invidie, egoism etc. Ai vrea un astfel de prieten? Un prieten care să te mintă şi să te bârfească altora? Eu nu aş vrea astfel de prieteni ! 

*Ĩnvăţătorule, aici, ar fi indicat să foloseşti alături de această lecţie un exemplu din viaţa ta, acestea având întotdeauna un impact mare asupra copiilor.

Aplicaţii:

1.                             Pentrucă atât Dumnezeu cât şi  cei din jur să se poată bucura de tine, roagă-l pe Domnul Isus să te cureţe de spini. El e singurul care poate; noi singuri nu putem.

2.                             Roagă-L pe Domnul Isus să te facă asemeni Lui. Ştiai că Domnul Isus este numit în Biblie ,, Trandafirul din Sharon”?  Pe câmpiile Sharonului, în Israel, creşte singura specie de trandafiri care nu are spini. Aşa să ne facă să fim: asemeni Lui.

3.                              Dacă tu vrei să fii primit de alţii aşa cum eşti ( cât vom fi pe pământ tot vom mai avea mici spini; doar în cer vom fi perfecţi), iubeşte-i şi tu aşa cum te iubeşte pe tine Isus. Nu privi la spinii lor ci caută să scoţi in evidenţă frumuseţea lor, aşa cum o vede Dumnezeu. Fii tu un exemplu pentru ei, ca ei să dorească să fie mai mult ca tine şi să te întrebe cum de tu nu ai aşa mulţi spini ca ei; Condu-I astfel la Isus!

postat de Adriana Ardeu

 

Lasa un comentariu