Unitatea trupului- lectie obiect

bodyofchrist4Descarca aici: lectie obiect unitatea trupului.

Text biblic: 1 Corinteni 12:27 „Voi sunteți trupul lui Hristos şi fiecare, în parte, mădularele lui.”

Activitate: confecționați/ desenați  împreună cu copiii un corp omenesc pe care sa îl ia fiecare acasa.

Dumnezeu a creat toate lucrurile într-un mod atât de perfect şi de frumos! El a creat păsările şi cântecul lor maiestuos, florile multicolore, munții înalți şi falnici… Nimeni nu a putut să facă atâta frumusețe vreodată, numai Dumnezeu!

Dar ştiți voi, copii, care e cea maj minunată lucrare a lui Dumnezeu? (lăsați copiii să răspundă) Da, OMUL! Oamenii de ştiință sunt uimiți şi încă mai studiază cum corpul omenesc lucrează într-o unitate atât de perfectă!

Fiecare mădular sau organ din corpul nostru are o importanță deosebită şi funcționează perfect doar dacă este împreună cu celelalte mădulare şi fiecare îşi îndeplineşte funcția lui . Ce minunat este sa avem maini, dar ce s-ar face brațul fara antebraț și palma fara degete.  Sau ce folos ar fi de toate mădularele noastre daca ne-arle  lipsi creierul… El dă comandă și madulare în unitate raspund comenzii.

Biblia ne spune că noi suntem mădulare în trupul lui Hristos. Aşa cum în corpul omenesc fiecare mădular e important,şi unul fără altul nu îşi pot îndeplini bine funcția, tot aşa este şi în biserica lui Hristos.

Aş vrea să învățăm două lucruri de la corpul omenesc.

În primul rând, când un mădular suferă, tot trupul suferă pentru că este în unitate.Să ne imaginăm, de exemplu, că unul dintre noi se taie la deget şi îl ustură foarte tare. Restul trupului îşi mai găseşte energia necesară pentru a merge să se joace fotbal? Nu, bineînțeles că nu, pentru că tot trupul este în unitate. La fel trebuie sa fie şi în biserica lui Hristos. Poate vezi un copil mai trist şi singuratic. Fă-ți timp si împrieteneşte-te cu el, încearcă să îl ajuți şi astfel vei demonstra că faci parte din „trupul lui Hristos”. El se va bucura de tine și într-o zi vei putea fi si tu cu Hristos in cel mai minunat loc…

În al doilea rând, trebuie să ştiți că sunt unele organe şi mădulare care îşi încep activitatea mai târziu, dar sunt de neaparată trebuință. De exemplu, un bebeluş pare că nu are nevoie de picioruşe, oricum el nu poate umbla încă. Dar asta înseamnă că el nu are nevoie de picioare deloc? (aşteaptă răspunsul copiilor). Desigur ele sunt foarte importante… ce trista ar fi viața dacă nu am putea merge sau alerga.

La fel şi tu, dragul meu. Poate vezi unii copii în biserică care par să nu aibă valoare şi nu poți să crezi că ei fac parte din trupul lui Hristos. Roagă-te specific pentru astfel de copii ca atunci când vor creşte să poată fi şi ei de folos în trupul lui Hristos. Încurajeaza-i  și fi un exemplu pentru ei, ca ei să nu își găsească plăcerea în „chipul veacului acesta”.

Categorii

Lasa un comentariu