Întrebări din Genesa- capitolele 1-50

Untitled de Larisa Andraş, bis.  Betania, Arad
1

Descarcă aici:  Unitate în slujire

Materiale necesare: 2 sau 3 piese mari de puzzle

„ … sunt felurite lucrări, dar este același Dumnezeu, care lucrează totul în toţi.”

                                                                1 Corinteni 12: 4-6

Uneori în cadrul slujirii ne este greu să fim o echipă unită. Adesea avem păreri diferite, stiluri diferite, viziuni diferite și este tot atât de dificil să unim toate aceste diferențe, pe cât este de complicat să rezolvăm un puzzle greu.

Dacă toate piesele din puzzle ar avea aceași formă, ele nu ar mai putea forma acea imagine complexă de la final. Tot așa și Dumnezeu ne-a creat pe fiecare cu o personalitate diferită. Unii suntem mai perfecționiști, alții mai dezorganizați, unii mai serioși, alții mai glumeți, unii suntem punctuali, alții mereu în întârziere. Adesea aceste trăsături de caracter crează anumite antipatii în cadrul echipei. Cel rău vine și vrea să creeze discordie și neînțelegeri. Atunci parcă nu mai avem loc unii de alții, suntem „colțuroși” și începem să ne „împungem”.  Poate ați auzit replici de genul „Eu nu vreau să fiu colegă cu…”

Altă dată cel rău vine și seamănă gânduri de genul: „Dar tot eu să fac treaba asta? Eu m-am ocupat și săptămâna trecută de lecție! Tot eu să cumpăr gustarea?! Iarăși eu să dau cu mătura?! Cutare de ce nu poate? ” Sau observăm tot felul de goluri în cadrul slujirii și avem așteptări ca ceilalți să le umple, să ia inițiativa și să se ocupe de problema respectivă. Astfel ajungem să slujim împovărați de nemulțumire și autocompătimire, uitând îndemnul Scripturii care spune: „Tot ceea ce faceți să fie făcut cu dragoste” (1 Corinteni 16:14) ca pentru Domnul.

O altă capcană întinsă de cel rău este să ne privim unii pe alții doar prin ochii de carne, observând defectele, și să nu-i privim pe ceilalți prin Ochii Domnului, în lumina potențialului la care pot ajunge. Când Domnul Isus i-a chemat pe ucenici în lucrare, El nu a privit spre defectele lor (credința mică pe care o aveau, teama care îi cuprindea adesea etc) ci Domnul a privit la potențialul la care ei puteau ajunge prin puterea Duhului, numindu-i „pescari de oameni”. De multe ori privim așa des spre defectele colegilor de echipă, și ne uităm atât de puțin la potențialul pe care l-a așezat Dumnezeu în ei.

Atunci când noi acceptăm să slujim sub călăuzirea și îndumarea Duhului Sfânt, Dumnezeu ne ia pe fiecare dintre noi și ne prelucrează în Mâna Sa, astfel încât să ne completăm unii pe alții, într-o unitate sfântă, exact la fel ca atunci când asamblăm un puzzle. Sub călăuzirea Duhului sfânt, firea mea dinamică, poate aduce o notă mai veselă în timpul jocurilor recapitulative, iar spiritul practic al altui coleg poate crea lecții cu obiect foarte utile pentru copii. O fire melancolică de exemplu, poate prezenta copiilor un îndemn la rugăciune care să le miște inimioarele și să îi pună în legătură reală cu Cerul.

La o primă vedere, toți suntem imperfecți, precum piesele de puzzle, dar lucrând împreună, lăsându-ne la îndemâna lui Dumnezeu și urmând călăuzirea Duhului Sfânt, vom reuși să zugrăvim în mintea copiilor imaginea mântuirii.

Idee pentru menținerea unității în cadrul echipei:

  • Se scriu numele învățătorilor pe bilețele, iar fiecare învățător extrage un bilet
  • Pe tot parcursul săptămânii fiecare învățător se va ruga pentru colegul din echipă care are numele scris pe bilețelul extras.
  • Duminica următoare se extrag alte bilețele și fiecare membru se roagă pentru un alt coleg de echipă pe parcursul următoarei săptămâni ș.m.d.
Categorii

Lasa un comentariu