Virtuți și trăsături de caracter pentru copii

realizat de Daria Fedur și Alina Mătea

Descarcă aici: Proiectul Tablita inimii – 2023

Fiți binecuvântați! Venim înaintea dumneavoastră cu un proiect care are ca scop creșterea calității relațiilor în cadrul familiei creștine și însușirea disciplinelor spirituale de către copii (post, rugăciune și citirea Bibliei). Acesta poate fi realizat în timpul verii sau în timpul anului școlar, adaptat sub forma unei programe de școală duminicală.

Dacă aveți ocazia să îl realizați în timpul verii, vă recomandăm să printați pe carton A5 fiecare virtute și să dăruiți câte un plic fiecărei familii care dorește să participe la acest proiect.

Dacă doriți să vă organizați pentru anul școlar, vă recomandăm să vă întâlniți împreună cu echipa de învățători și să creați o programă adaptată grupei voastre, cu toate cele 7 secțiuni ale unui program de școală duminicală. De exemplu, la virtutea „Curajul”, puteți programa lecția „David și Goliat”, la virtutea „Autocontrolul”, lecția „Daniel și cei trei tineri la masa împăratului”, toate acestea în funcție de ce personaje biblice sunt potrivite pentru vârsta si grupa la care predați. În fiecare duminică, fiecare familie primește plicul aferent acelei trăsături, împreună cu materialele de care are nevoie pentru a îndeplini provocările. Duminica viitoare, fiecare copil aduce fișa cu provocarea îndeplinită. Acest proiect poate fi adaptat în multe feluri, în funcție de nevoile copiilor.

Domnul să vă binecuvânteze!

Categorii

Lasa un comentariu