Cum pot curati pata? -lectie obiect

a983142eaa220b6fe53837f3687bd057_400x400Ligi Simion, Arad

Descarca lectia aici:

LECTIE OBIECT – LIGIA SIMION

    

Adevăr Central : Numai sângele Domnului Isus Hristos te poate curăța de păcat!

Versete cheie:  ISAIA 64:6,1 IOAN 1:7b, 1 IOAN 1:9, TIT 3:8

    Materiale: Biblia, o inimă din carton cu două părți alb-negru, o cruce din carton – mai mare să poată acoperi inima, cremă neagră de ghete, șervețele albe, șevețele umede

nainte de prezentarea lecției obiect, mânjește-ți puțin unul din degete cu crema de ghete și ține mâna la spate ca să nu vadă copiii). 

Introducere : Aș vrea să vă pun o întrebare: Credeți că faptele noastre bune ne pot ierta păcatele?   (aștepți răspunsurile copiilor)

Astăzi vreau să aflăm împreună răspunsul corect la această întrebare…dar…până atunci am o problemă și aș vrea să mă ajutați puțin. (arată degetul mânjit) Înainte să vin la voi, când mi-am făcut ghetele, m-am mânjit tare cu crema neagră de ghete pe deget. Ce credeți ca ar  trebui să fac? Eu m-am gândit să îmi acopăr degetul cu șervețelul acesta alb…Hmmm? Funcționeaza? NU! Vaaai! da ce s-a întâmplat? Crema de ghete a trecut prin șervețel…a mânjit și șervețelul și tot se vede! Nu o să mai pot folosi acest șervețel…hai să mai vedem ce mai am eu pe aici… șervețele umede? (ștergi bine degetul) … uite cu acestea a mers!

Bun…am scăpat în sfârșit! Acum hai să ne întoarcem la întrebarea noastră, care era? Exact, dacă faptele noastre bune ne pot șterge păcatele. De ce vă amintește culoarea neagră a acestei creme de ghete? (păcat) Exact! Păcatele sunt faptele murdare împotriva lui Dumnezeu! Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu ne spune ca toți am păcătuit și cu toții ne naștem în păcat. Dar eu am găsit încă un verset interesant în Biblie despre faptele bune, Vreți să îl știți și voi? … poate găsim răspunsul la întrebarea noastră… Se găsește în Isaia 64:6  Toți am ajuns ca niște necurați, și toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită. Oare ce credeți că vrea să spună acest verset? Că faptele bune sunt un lucru rău? Nuuu…nicidecum, faptele bune sunt cel mai minunat lucru dacă le facem, însă e o problemă. La fel cum servețelul acesta alb, curat și frumos nu m-a putut ajuta ca să îmi acopăr murdăria, la fel nici faptele bune nu pot ajuta  inima noastră să fie curățită de păcat. (arată inima neagră).

Ce putem face atunci? Nici un detergent din lume, nici o faptă bună oricât de mare ar fi ea, nici un om nu ne poate curăța inima de păcat! Însă.. în Biblie găsim răspunsul! Aici aflăm cea mai minunată veste! Că Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu ne-a iubit atât de mult încât a părăsit cerul, a venit în lume pentru noi ca să moară pe cruce pentru pacatele mele și ale tale și prin sângele Lui să ne poată curăți de orice păcat! Biblia ne spune că: (1 IOAN 1:7b)…sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăță de orice păcat și dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire. (1 IOAN 1:9). (în timp ce rostești versetele, ține crucea înaitea inimii negre, și în spatele crucii, întoarce inima cu fața albă înspre copiii, după care pui crucea jos să se vadă inima albă).

Am aflat azi un adevăr foarte important: nimic altceva în afară de sângele Domnului Isus nu ne iartă păcatele! Și doar cu o inimă albă, curățită de Domnul Isus poți ajunge în cer, locul minunat împreună cu Dumnezeu. Altfel, plata pentru păcat (arăți inima neagră) – pentru inima murdară – este iadul, o pedeapsă groaznică și care nu se mai termină niciodată! Oare tu l-ai rugat Domnului Isus să îți curețe și ție păcatele prin sângele Său, să îți dea o inimă curată și să te facă copilul Lui? Când Domnul Isus îți dă o inimă curată, vei dori cu adevărat să faci cât mai multe fapte bune. Dacă vrei și tu ca Domnul Isus să îți curețe inima de păcat, aș vrea să vorbești cu mine la sfârșit.

Dacă tu ești copilul lui Dumnezeu, adică i-ai cerut Domnului Isus să îți curețe păcatele prin Sângele Lui și El a schimbat viața ta, atunci caută să fii cel dintâi în fapte bune și să faci bine ori de câte ori ai ocazia, ca toți să vadă că Domnul Isus locuiește în tine!

Categorii

Lasa un comentariu